lördag 6 oktober 2012

Creme Brulé

Hej! Har gjort en god efterrätt som jag tänkt göra länge.
Mina nya formar har kommit till användning. Gjorde Creme Brulé som jag serverade med granat äpplen och hallon. En mycket god efterrätt som är lätt att göra.


Creme Brulé 6 port

1 dl mjölk
2 dl socker 
4 dl vispgrädde 
1 st vaniljstång
6 st äggulor 
Florsocker eller råsocker
2 dl färska bär, hallon, hjortronsylt eller andra bär.

 Sätt ugnen på 150 grader. 
Koka ca 1,5 liter vatten och häll i en ugnsplåt till hälften och ställ in i ugnen. 
Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna. 
Blanda fröna, mjölk, grädde och socker i en kastrull, rör då och då och låt nästan koka upp. 
Ta sedan kastrullen av värmen och låt stå att dra. 
Under tiden vispa äggulorna fluffiga. 
Tillsätt äggulorna medan mjölken är varm under kraftig vispning. 
Häll smeten i portionsformar och ställ dem i vattenbadet.
Grädda i ca 1,5 timme. 
Ta ut och låt svalna. 
När creme brulén svalnat pudra över sockret och kandera med en gasbrännare eller sätt ugnen på grill på högsta temperatur högst upp i i ugnen någon minut. 
Servera med färska bär.

♥ 

 

2 kommentarer:

  1. Å, så gott! Det måste vi önska oss nästa gång vi kommer ;)

    Kram!/Anna

    SvaraRadera
  2. Ja det kan vi bjuda er på, det var sött och gott!

    SvaraRadera